Sigaar-klimaatkast

Humidor-sigaar-klimaatkastSigaren kan men op verschillende manieren bewaren maar u wilt natuurlijk uw sigaar op het juiste moment aan kunnen steken en dan ook optimaal van dat moment kunnen genieten.

Onze sigaar-klimaatkast (humidor) is de optimale opslagplaats voor uw sigaren en het heeft de capaciteit om 600 sigaren op te slaan!

Specificaties humidor

Inhoud sigaren:  600
Aantal standaard plateaus:  3
Optie extra plateaus (incl. montage):  Ja
Afsluitbaar:  Ja
Energieverbruik (24 uur):  0.56 kWh
Ambient temperatuur:  0-38 °C
Temperatuurzone:  16-22 °C
Relatieve luchtvochtigheid (display):  >60%
Afmeting interieur (mm):  485x440x590
Afmeting exterieur (mm):  595x590x840
Gewicht (kg):  48
Geschikt voor inbouw: ja
Levering mogelijk naar het buitenland: ja
Garantie: 2 jaar

Prijs (euro, incl. BTW): € 599,00
Prijs (euro, excl. BTW): € 495,04

Voorraad: product is op voorraad.

Dit model beschikt over

  • een digitale temperatuurmeter,
  • een luchtvochtigheidsmeter

Luchtvochtigheid en temperatuur:
Sigaren kunnen over het algemeen binnen een sigaar-klimaatkast, zolang een constante relatieve luchtvochtigheid van 68~75% wordt bereikt, voor onbeperkte tijd worden opgeslagen.
Niet alleen de luchtvochtigheid is belangrijk, maar ook de temperatuur.  Indien de temperatuur onder de ca. 15°C of boven de ca. 25°C komt, kan dit de sigaren aantasten. Vandaar dat een constante temperatuur minstens zo belangrijk is.

De meest optimale situatie, natuurlijk is dit afhankelijk van de gebruiker, is een temperatuur van ca. 20°C met daarbij een vochtigheidsniveau van ca. 70% waardoor de sigaar soepel en enigszins veerkrachtig zal aanvoelen.

Te droog of te vochtig:
Indien de sigaren te droog zijn, zullen zij niet alleen eerder barsten en breken maar ook sneller gaan branden. Tevens is de kans groot dat de smaak scherper zal zijn. Indien de sigaren te vochtig zijn, zullen zij slap aanvoelen en niet terugveren als u in ze knijpt.  Ook zal er geen constante verbranding optreden.Meer informatie aanvragen

Service en contact aanvraag NL
Bezig met versturen

Wijnklimaatkast, wijnkoelkast, wijnkoelers